24. 2. 2017

Majonézový bochníček s lososom

pohar kremovej majonezy, 350 g lososa, citron, vetvicka kopru, 150 g spenatu, 100 g tycinky surimi, 20 g platkovej zelatiny
Formicku vylozime priliehavou foliou a sparenymi listami spenatu. Mozeme pouzit aj listovy mrazeny spenat. Cerstveho lososa ocistime, zbavime kosti, posypeme posekanym koprom a pookvapkame citronovou stavou. Takto upraveneho lososa povarime v pare kratko. Voda nesmie vriet. Uvareneho lososa, tycinky surimi nakrajame na kocky, nakrajame na hrubo, zvysok spenatu a pomiesame s kremovou majonezou. Primiesame rozpustenu zelatinu a naplnime do pripravenych formiciek, nakoniec nechame stat 3 hodiny. Stuhnuty vyrobok vyklopime, dame dole foliu a nakrajame na platky.

Žiadne komentáre: