22. 2. 2017

Kurča v leču

kurča, slanina, maslo, cibuľa, hladká múka, paprikový struk, rajčiaky, prípadne aj cuketa, sladká smotana, soľ, paprika
Kurča nakrájať na kocky (zo zvyš­kov pripraviť vývar), slaninu (50 g) nakrájať na malé kocky, cibuľu (1) nadrobno, paprikový struk (1 väčší) na kocky alebo plátky, rajčiaky (3) na štvrťky, prípadne pol cukety na kocky.
Rozškvariť slaninu, pridať maslo (50 g), na ňom opražiť cibuľu, pridať opaprikované a osolené mä­so, opražiť, zľahka zaliať vývarom a dusiť. Zvlášť na lyžici masla dusiť paprikový struk a s ním po desia­tich minútach aj rajčiaky (a cuketu). Keď je všetko mäkké, šťavu z hrnca s mäsom vydusiť na tuk, mäso vybrať, šťavu zasypať lyži­cou múky a nechať opražiť, tro­chu opaprikovať, zamiešať a o chvíľu podliať, vrátiť mäso a päť minút povariť, pridať štyri lyžice smotany a dusenú zeleninu a eš­te chvíľu dusiť.
Prílohy: zemiaky, ryža, halušky, pečivo.

Žiadne komentáre: