kurča, slanina, maslo, cibuľa, hladká múka, paprikový struk, rajčiaky, prípadne aj cuketa, sladká smotana, soľ, paprika
Kurča nakrájať na kocky (zo zvyškov pripraviť vývar), slaninu (50 g ) nakrájať na malé kocky, cibuľu (1) nadrobno, paprikový struk (1 väčší) na kocky alebo plátky, rajčiaky (3) na štvrťky, prípadne pol cukety na kocky.
Rozškvariť slaninu, pridať maslo (50 g ), na ňom opražiť cibuľu, pridať opaprikované a osolené mäso, opražiť, zľahka zaliať vývarom a dusiť. Zvlášť na lyžici masla dusiť paprikový struk a s ním po desiatich minútach aj rajčiaky (a cuketu). Keď je všetko mäkké, šťavu z hrnca s mäsom vydusiť na tuk, mäso vybrať, šťavu zasypať lyžicou múky a nechať opražiť, trochu opaprikovať, zamiešať a o chvíľu podliať, vrátiť mäso a päť minút povariť, pridať štyri lyžice smotany a dusenú zeleninu a ešte chvíľu dusiť.
Prílohy: zemiaky, ryža, halušky, pečivo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára