teľacia pečeň, čierne korenie, maslo, vývar, huby, šunka, jablká, tuk, soľ, červené víno, kyslá smotana
Pečeň (700 g ) odblaniť, umyť, potrieť čiernym korením, šunku (plátok) nakrájať nadrobno, jablká (3) na kocky, huby (200 g ) na plátky.
Pečeň zapiecť na troch lyžiciach masla, podliať osminou litra nesoleného mäsového vývaru, dusiť zakryté asi pätnásť minút. Mäso vybrať, zabaliť do alobalu a nechať odpočívať. Zvlášť na lyžici tuku dusiť šunku a jablká asi tri až štyri minúty, osoliť, okoreniť, vybrať, ale udržovať teplé. V šťave z pečene zatiaľ dusiť huby, mäkké podliať osminou litra vína a kyslou smotanou (1 dl ). Za stáleho miešania krátko podusiť, osoliť, okoreniť, preliať na vybalenú pečeň a ihneď podávať. Jablká pridať na tanieri. Príloha: ryža.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára