22. 2. 2017

Pečeň s jablkami

teľacia pečeň, čierne korenie, maslo, vývar, huby, šunka, jabl­ká, tuk, soľ, červené víno, kyslá smotana
Pečeň (700 g) odblaniť, umyť, po­trieť čiernym korením, šunku (plátok) nakrájať nadrobno, jabl­ká (3) na kocky, huby (200 g) na plátky.
Pečeň zapiecť na troch lyžiciach masla, podliať osminou litra neso­leného mäsového vývaru, dusiť zakryté asi pätnásť minút. Mäso vybrať, zabaliť do alobalu a ne­chať odpočívať. Zvlášť na lyžici tuku dusiť šunku a jablká asi tri až štyri minúty, osoliť, okoreniť, vyb­rať, ale udržovať teplé. V šťave z pečene zatiaľ dusiť huby, mäkké podliať osminou litra vína a kyslou smotanou (1 dl). Za stáleho mie­šania krátko podusiť, osoliť, oko­reniť, preliať na vybalenú pečeň a ihneď podávať. Jablká pridať na tanieri. Príloha: ryža.

Žiadne komentáre: