Očistené kurča rozporcujeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Jednotlivé kúsky opečieme zo všetkých strán v horúcom oleji a odložíme na teplé miesto. Keď máme všetky kúsky opečené, poukladáme ich vedľa seba na omastený plech. Na každú porciu dáme tenký plátok syra, na to plátok šunky a všetko zalejeme smotanou, ktorú sme dobre vymiešali s horčicou. Navrch dáme ešte kúsok masla a upečieme do zlatohneda. Podávame so zemiakmi či ryžou a rôznymi šalátmi z čerstvej zeleniny.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
22. 2. 2017
Kurča Super
1 väčšie kurča, 150 g šunky alebo šunkovej salámy, 150 g eidamského syra, 1 téglik smotany, 1 lyžicu horčice, kúsok masla, polohrubá múku na obaľovanie, olej na opekanie, mleté čierne korenie, soľ
Očistené kurča rozporcujeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Jednotlivé kúsky opečieme zo všetkých strán v horúcom oleji a odložíme na teplé miesto. Keď máme všetky kúsky opečené, poukladáme ich vedľa seba na omastený plech. Na každú porciu dáme tenký plátok syra, na to plátok šunky a všetko zalejeme smotanou, ktorú sme dobre vymiešali s horčicou. Navrch dáme ešte kúsok masla a upečieme do zlatohneda. Podávame so zemiakmi či ryžou a rôznymi šalátmi z čerstvej zeleniny.
Očistené kurča rozporcujeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Jednotlivé kúsky opečieme zo všetkých strán v horúcom oleji a odložíme na teplé miesto. Keď máme všetky kúsky opečené, poukladáme ich vedľa seba na omastený plech. Na každú porciu dáme tenký plátok syra, na to plátok šunky a všetko zalejeme smotanou, ktorú sme dobre vymiešali s horčicou. Navrch dáme ešte kúsok masla a upečieme do zlatohneda. Podávame so zemiakmi či ryžou a rôznymi šalátmi z čerstvej zeleniny.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára