Na dokoncenie: 1 vajce, trocha rumu na pokvapkanie, trocha praskoveho cukru
1. Hrozienka, mandle a koru pokvapkame rumom.
2. V mise premiesame sypke suroviny na cesto, pridame aromu, vajcia, tuk a podla potreby mlieko. Vareskou vypracujeme cesto a asi na 10 minut zakryjeme. Pridame namocene plody i s rumom a dokladne vypracujeme cesto, ktore sa nalepi na steny misy. Ak je tuhe, pridame 1-2 Pl mlieka, ak je riedke, pridame 1-2 Pl muky. Posypeme mukou a nechame zakryte na teplom mieste nakysnut az znacne zvacsi svoj objem.
3. Cesto vyklopime na pomucenu dosku, kratko premiesime a rozdelime na 6 rovnakych dielov. Diela vyvalame na asi 35 cm dlhe valceky spletieme do vrkoca. Konce k sebe pritlacime. Vrkoc polozime na plech s papierom na pecenie a to iste opakujeme s druhymi 3 valcekmi. Nechame este asi 20 minut na teplom mieste kysnut, natrieme rozslahanym vajcom a pecieme v rozohriatej rure. Pecieme 30-40 minut kazdy plech.
4. Ked pichneme do vrkoca spajdlu a vytiahneme ju suchu, je vrkoc upeceny.
5. Ihned po upeceni postriekame vrkoce rumom. Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom a servirujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára