Na cesto: 240-250 g odkvapkanych rozpolenych marhul, 4 polovicky nechame na ozdobenie, 60 ml oleja, 250 ml cmaru, 2 vajcia, 1 Kl Rumovej aromy, 100 g na kusky nasekanej orieskovej cokolady, 150 g cukru, 1 Vanilinovy cukor, 280 g hladkej muky, stipka soli, 25 g kakaa, 2 zarovnane Kl kypriaceho prasku do peciva, na spicku noza Sody Bikarbony
Na poliatie: 100 g orieskovej cokolady, 1 Kl oleja
1. Marhule nakrajame na kusky a odlozime stranou. Dve marhule ponechame na ozdobu.
2. Do misy nalejeme olej, cmar, pridame vajcia, aromu a nasekanu cokoladu. Cukor, vanilinovy cukor, muku, sol, kakao, kypriaci prasok a sodu premiesame. Zmes vmiesame do pripraveneho cmaru a kratko zapracujeme marhulove kusky.
3. Formu na mafiny vymastime a vysypeme mukou.. Cesto polievkovou lyzicou rovnomerne rozdelime do formy.
4. Pecieme v rozohriatej rure.
5. Po upeceni nechame asi 10 minut chladnut vo forme. Pomocou okruhleho noza vyberieme z formy. Nechame uplen vychladnut.
6. Na ozdobenie rozpustime na kusky nalamanu cokoladu spolu s olejom vo vodnom kupeli a lyzickou mafiny ozdobime. Polovicky marhul nakrajame na platky a podla obrazku ozdobime. Po stuhnuti polevy servirujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára