24. 2. 2017

Rybie filety so zemiakmi v bešamelovej omáčke

4 rybie filety, stava z 1/2 citronu, sol, korenie, 4 lyzice hladkej muky, 4 lyzice mletych mandli, 1/2 lyzicky kari korenia, 40 g masla
Zemiaky v besamelovej omacke: 1 kg zemiakov, 40 g masla alebo margarinu, 40 g hladkej muky, 4 dl bujonu, 1,25 dl slahacky, petrzlenova vnat, kopor, muskatovy oriesok
Zemiaky uvarene v supe osupeme a pokrajame na platky. Besamelovu omacku pripravime tak, ze maslo rozpustime v hrnci, prisypeme muku a ihned miesame dovtedy, kym sa muka nespoji s maslom. Postupne prilievame bujon a neustale miesame. Na zaver pridame slahacku a za staleho miesania varime na miernom ohni 5 minut. Ochutime muskatovym orieskom a solou. DO omacky pridame zemiaky a nechame ich 10 minut povarit. Bylinky umyjeme a nadrobno posekame, pridame do omacky. Rybu z oboch stran osolime, obalime v muke, do ktorej sme predtym primiesali kari korenie a mandle. Maslo zohrejeme na panvici a filety v nom z oboch stran oprazime.

Žiadne komentáre: