Zeleninu nakrajajte na hrubo a kratko opecte na rozohriatom oleji. Pridajte umyte susene slivky bez kostok. Namiesto susenych sliviek mozete pouzit susene figy alebo susene hrozienka. Vsetko spolu nechajte varit za obcasneho podlievania vodou. Pridajte klinceky, masox a Podravku. Ked zelenina zmakne, nechajte ju vychladnut a potom dobre rozmixujte. Mozete ju aj prepasirovat. Podla chuti mozete k tejto omacke pridat aj udenu slaninku a rozmixovat ju spolu so zeleninou. Rozmixovanu zmes dajte spat do nadoby, pridajte horcicu, paradajkovy pretlak, Prosek, nastruhany muskatovy orech, sol, mlete cierne korenie a trochu skrobovej mucky rozmiesanej v troche vody. K tejto omacke mozete servirovat zemiakove halusky alebo iny druh cestovin, rozne druhy knedli. Pred servirovanim posypte nastruhanym syrom.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
7. 2. 2017
Pašticada bez mäsa
100 g mrkvy, 100 g zeleru, 150 g cibule, 100 g susenych sliviek, 3 lyzice olivoveho oleja, 1 lyzicu paradajkoveho pretlaku, 1 lyzicu horcice, 3-4 klinceky, nastruhany muskatovy orech, 1 dl Proseku, 1 masox, 1 lyzicku skrobovej mucky, sol, mlete cierne korenie, 1 lyzicu Podravky
Zeleninu nakrajajte na hrubo a kratko opecte na rozohriatom oleji. Pridajte umyte susene slivky bez kostok. Namiesto susenych sliviek mozete pouzit susene figy alebo susene hrozienka. Vsetko spolu nechajte varit za obcasneho podlievania vodou. Pridajte klinceky, masox a Podravku. Ked zelenina zmakne, nechajte ju vychladnut a potom dobre rozmixujte. Mozete ju aj prepasirovat. Podla chuti mozete k tejto omacke pridat aj udenu slaninku a rozmixovat ju spolu so zeleninou. Rozmixovanu zmes dajte spat do nadoby, pridajte horcicu, paradajkovy pretlak, Prosek, nastruhany muskatovy orech, sol, mlete cierne korenie a trochu skrobovej mucky rozmiesanej v troche vody. K tejto omacke mozete servirovat zemiakove halusky alebo iny druh cestovin, rozne druhy knedli. Pred servirovanim posypte nastruhanym syrom.
Zeleninu nakrajajte na hrubo a kratko opecte na rozohriatom oleji. Pridajte umyte susene slivky bez kostok. Namiesto susenych sliviek mozete pouzit susene figy alebo susene hrozienka. Vsetko spolu nechajte varit za obcasneho podlievania vodou. Pridajte klinceky, masox a Podravku. Ked zelenina zmakne, nechajte ju vychladnut a potom dobre rozmixujte. Mozete ju aj prepasirovat. Podla chuti mozete k tejto omacke pridat aj udenu slaninku a rozmixovat ju spolu so zeleninou. Rozmixovanu zmes dajte spat do nadoby, pridajte horcicu, paradajkovy pretlak, Prosek, nastruhany muskatovy orech, sol, mlete cierne korenie a trochu skrobovej mucky rozmiesanej v troche vody. K tejto omacke mozete servirovat zemiakove halusky alebo iny druh cestovin, rozne druhy knedli. Pred servirovanim posypte nastruhanym syrom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára