4 porcie: 12 susenych hub, 1/2 kg bravcoveho masa, sol, 2 lyzice sojovej omacky, 2 lyzicky kukuricneho skrobu, cibula, 200 g bambusovych vyhonkov, 200 g fazuli, cervena paprika, por, olej, 3 lyzice ryzoveho vina, korenie, lyzicka cukru
Susene huby namocime aspon na 30 minut do horucej vody, aby zmakli. Maso nakrajame na kusky a zmiesame so stipkou soli, lyzicou sojovej omacky a kukuricnym skrobom.Cibulu olupeme a nakrajame nadrobno. Bambusove vyhonky nechame odkvapkat a nakrajame na pasiky. Fazule nechame odkvapkat. Papriku olupeme a rozkrojime napoly. Odstranime stopku a jadra a struky nakrajame nadrobno. Huby dobre preplachneme a nechame odkvapkat. Por ocistime, umyjeme a nakrajame na kolieska.Olej rozpalime a podusime cibulu. Pridame kusky masa a prazime. Podlejeme zvyskom sojovej omacky a ryzovym vinom a podusime 4 minuty. Vyberieme a odlozime na teple miesto. Olej znova rozohrejeme a pridame fazule, por, bambusove vyhonky a huby. Za staleho miesania prazime 4 minuty. Ochutime korenim a cukrom. Zeleninu upravime s masom a podavame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára