1. 2. 2017

Cesnakové trojuholníčky

kocku droždia, 1 kg hladkej múky, 500 ml teplého mlieka, lyžičku cukru, 2 vajíčka mak alebo sezam na posypanie
Na maslo: 250 tuku na pečenie, 15 strúčkov cesnaku ,2 lyžice soli
Do hrnčeka dáme trošku teplého mlieka, cukor, 1 lyžicu múky, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Medzitým do veľkej misy preosejeme múku, spravíme jamku, múku posolíme, pridáme vajce a do jamky vylejeme vykysnutý kvások. Zalejeme teplým mliekom a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu a necháme v teple vykysnúť. Kým cesto kysne, vymiešame pretlačený cesnak so soľou a tukom. Keď je cesto vykysnuté, každú polovicu rozdelíme ešte na 2 časti, každú štvrtinu rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm, potrieme rovnomerne cesnakovým maslom, zatočíme ako štrúdľu a krájame na trojuholníčky. Potrieme vajcom, posypeme makom alebo sezamom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov.

Žiadne komentáre: