600
g špenátu, 220 g polohrubej múky, štyri vajcia, dve lyžice
mlieka, 130 g masla, štipka cukru, soľ, štyri cibule, mleté
čierne korenie, mletý muškátový oriešok, 150 g údeniny, 200 g
čerstvého syra, 250 g nízkotučného tvarohu
Čerstvý
špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Múku, jedno vajce, mlieko,
100 g masla, soľ a cukor zmiešame a vypracujeme hladké cesto,
ktoré roztlačíme na dno vymastenej formy. Na chladnom mieste
necháme pol hodiny odstáť. Očistenú a nakrájanú cibuľu
orestujeme na masle, pridáme špenát, premiešame a spolu dusíme
tri až päť minút. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a
muškátovým orieškom. Údeninu nakrájame na menšie kúsky.
Čerstvý syr zmiešame s tvarohom a s tromi vajcami, posolíme a
okoreníme. Túto zmes dáme na cesto, pokryjeme ho uduseným
špenátom a posypeme kúskami údeniny. Pečieme vo vyhriatej rúre
asi trištvrte hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára