1. 10. 2016

Špenátová torta so syrom

600 g špenátu, 220 g polohrubej múky, štyri vajcia, dve lyžice mlieka, 130 g masla, štipka cukru, soľ, štyri cibule, mleté čierne korenie, mletý muškátový oriešok, 150 g údeniny, 200 g čerstvého syra, 250 g nízkotučného tvarohu
Čerstvý špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Múku, jedno vajce, mlieko, 100 g masla, soľ a cukor zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré roztlačíme na dno vymastenej formy. Na chladnom mieste necháme pol hodiny odstáť. Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme špenát, premiešame a spolu dusíme tri až päť minút. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Údeninu nakrájame na menšie kúsky. Čerstvý syr zmiešame s tvarohom a s tromi vajcami, posolíme a okoreníme. Túto zmes dáme na cesto, pokryjeme ho uduseným špenátom a posypeme kúskami údeniny. Pečieme vo vyhriatej rúre asi trištvrte hodiny. 

Žiadne komentáre: