230
g hladkej múky, štipku soli, 60 g práškového cukru, 150 g masla,
dva žĺtky, citrónovú kôru
Plnka:
300 g pomletého maku, 100 g práškového cukru, jeden balíček
vanilínového cukru, 250 ml mlieka
Bielkový
sneh: päť bielkov, 150 g kryštálového cukruDo
preosiatej múky zamiešame soľ, práškový cukor, zmäknuté
maslo, žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto,
ktoré odložíme na pätnásť minút na chladnejšie miesto. Potom
cesto rozvaľkáme a preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný
plech s rozmermi 20 x 30 cm. Cesto potrieme makovou plnkou a vložíme
do vyhriatej rúry. Napoly upečený koláč vyberieme z rúry,
potrieme bielkovým snehom a dáme do rúry dopiecť.
Plnka: Vo vriacom mlieku rozpustíme práškový a vanilínový cukor, zamiešame mak a chvíľu povaríme. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Bielkový sneh: Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh.
Plnka: Vo vriacom mlieku rozpustíme práškový a vanilínový cukor, zamiešame mak a chvíľu povaríme. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Bielkový sneh: Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára