150
g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku, 80 g
vlašských orechov, 50 g kryštálového cukru, šťava z jedného
citróna, 0,1 l rumu, višňový kompót, papierové
košíčky
Polámanú čokoládu a posekaný tuk zohrejeme nad parou. Pomleté orechy sparíme sirupom uvareným s cukrom, 50 ml vody a citrónovou šťavou. Asi 30 višní vykôstkujeme, zalejeme rumom a odložíme. Košíčky rozložíme, do každého vlejeme lyžičku čokolády a necháme stuhnúť. Na stuhnutú čokoládu dáme kôpku orechov, vtlačíme višňu a zalejeme čokoládou.
Polámanú čokoládu a posekaný tuk zohrejeme nad parou. Pomleté orechy sparíme sirupom uvareným s cukrom, 50 ml vody a citrónovou šťavou. Asi 30 višní vykôstkujeme, zalejeme rumom a odložíme. Košíčky rozložíme, do každého vlejeme lyžičku čokolády a necháme stuhnúť. Na stuhnutú čokoládu dáme kôpku orechov, vtlačíme višňu a zalejeme čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára