16. 10. 2016

Obrátené rezne

1 kg hovedzieho masa, strouhanku, 5 vajec, muku, 1/2 kg cibule, 40 dkg bravcovej udenej slaninky, sol, pepr, olej na vyprazanie
Tieto rezne sa volaju obratene preto lebo ich najskor, potom co sme ich naklepali nasolili a popeprili obalime ich v strouhanke. Snazime sa strouhanku do masa doslova nabit. Potom takto obalene maso ponarame do mierne vyslahanych vajec a takto pripravene maso pomaly kladieme na rozpaleny olej a maso po obidvoch stranach opecieme. Postupne ho potom co sme ho opiekli ukladame na pekac. Vstrvu opecenych reznov pokladieme nakrajanou cibulov, a na cibulu jemno nakrajanou udenou slaninkou. To vsetko zasa opakujeme. To vsetko podlejeme asi jednym 1/5 litrom vody prikrijeme pekac a jemne, pomali asi 75 minut dusime. 

Žiadne komentáre: