350
g hladkej múky, 250 g medu, 1 dl oleja, 125 g práškového cukru,
pol prášku do pečiva, 125 g vlašských orechov, 1 lyžička
mletej škorice, 2 klinčeky, 2 vajcia, 100 g olúpaných mandlí, 25
g kandizovaných čerešní Med,
olej a cukor privedieme do varu a necháme vychladnúť. Na dosku
preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, škoricu, zomleté
klinčeky a orechy, premiešame, pridáme vajcia, vychladnutú medovú
zmes a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme asi
hodinu postáť. Potom cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený
plech. Ostrým nožom urobíme do cesta zárezy 5 x 5 cm. Každý
štvorec vyzdobíme mandľami a čerešňami. Pečieme vo vyhriatej
rúre 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára