3. 10. 2016

Medovníkový koláč

350 g hladkej múky, 250 g medu, 1 dl oleja, 125 g práškového cukru, pol prášku do pečiva, 125 g vlašských orechov, 1 lyžička mletej škorice, 2 klinčeky, 2 vajcia, 100 g olúpaných mandlí, 25 g kandizovaných čerešní Med, olej a cukor privedieme do varu a necháme vychladnúť. Na dosku preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, škoricu, zomleté klinčeky a orechy, premiešame, pridáme vajcia, vychladnutú medovú zmes a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme asi hodinu postáť. Potom cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Ostrým nožom urobíme do cesta zárezy 5 x 5 cm. Každý štvorec vyzdobíme mandľami a čerešňami. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút.

Žiadne komentáre: