200
g údeného lososa., 200 g zelenej fazuľky., 100 g
vykôstkovaných čiernych olív., 3 zemiaky., zelerová vňať.,
citrón., olivový olej., koriander., soľ.,
Zemiaky
poriadne umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode. Ošúpeme a
nakrájame na kolieska. Zelerovú vňať umyjeme a nakrájame. Zelenú
fazuľku nakrájame na rovnaké časti a uvaríme v troške slanej
vody tak, aby nebola celkom mäkká. V miske zmiešame citrónovú
šťavu s 5 lyžicami oleja, štipkou soli a niekoľkými rozdrvenými
zrnkami koriandru. Vyšľaháme vidličkou. Zemiaky položíme na 4
listy papiera na pečenie, na ne dáme kúsky zeleru, lososa, zelenú
fazuľku, olivy a všetko pokvapkáme octom. Vytvarujeme balíčky,
ktoré čo najtesnejšie uzavrieme a pečieme v rúre na silnom ohni
5 – 8 minút. Vyberieme a ihneď podávame. Balíčky otvárame na
tanieri.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára