300
g múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, postrúhanú kôru z
jedného citróna, 40 g vanilínového cukru, štipku vanilkovej
drene, jeden žĺtok, štipku soli
Plnka:
250 g syra ricotta, 80 g vanilínového cukru, 90 g kryštálového
cukru, jeden limet, 150 g smotany na šľahanie, 150 g tvarohu
Maslo
zmäknuté pri izbovej teplote zmiešame s cukrom, pridáme múku,
postrúhanú citrónovú kôru, žĺtok, vanilínový cukor, vanilku
a štipku soli a rýchlo vypracujeme hladké cesto. Nemiesime ho
dlho, lebo sa nám spení, veľmi zmäkne. Odložíme na pol hodiny
do chladničky a potom ním tenko vystelieme formičky v tvare
košíčkov. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C desať až pätnásť
minút. Ešte teplé upečené košíčky vyklopíme z formičiek a
vychladnuté naplníme plnkou a ozdobíme ovocím, ktoré polejeme
želatínou pripravenou podľa návodu na balíčku. Ovocný košíček
môžeme podávať s vanilkovou omáčkou, čokoládovou či
karamelovou ozdobou.
Plnka: Ricottu zmiešame s vanilínovým a kryštálovým cukrom, pridáme šťavu z limetu a tvaroh a spolu vymiešame. Napokon jemne vmiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie.
Plnka: Ricottu zmiešame s vanilínovým a kryštálovým cukrom, pridáme šťavu z limetu a tvaroh a spolu vymiešame. Napokon jemne vmiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára