6
žĺtkov, 2 dl oleja, 6 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc
polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, sneh zo 6 bielkov, tuk na
vymastenie, múka na vysypanie plechu,
Plnka:
250 g masla, 250 g práškového cukru, 750 g jemného
tvarohu,
Poleva: 1 čokoláda na varenie, 120 g 100 % tuku, 1 lyžica práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 lyžica oleja,
Poleva: 1 čokoláda na varenie, 120 g 100 % tuku, 1 lyžica práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 lyžica oleja,
Rozpustiť
v horúcom vodnom kúpeli. Chladnú čokoládovú polevu vyliať na
tvarohovú masu a rozotrieť po povrchu.
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme múku s kypriacim práškom, olej, tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Na vychladnuté cesto natrieme pripravenú plnku a polejeme ju chladnou čokoládovou polevou. Naplnený koláč necháme chladiť v chladničke.
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme múku s kypriacim práškom, olej, tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Na vychladnuté cesto natrieme pripravenú plnku a polejeme ju chladnou čokoládovou polevou. Naplnený koláč necháme chladiť v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára