4. 10. 2016

Misa rezy

6 žĺtkov, 2 dl oleja, 6 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, sneh zo 6 bielkov, tuk na vymastenie, múka na vysypanie plechu,
Plnka: 250 g masla, 250 g práškového cukru, 750 g jemného tvarohu,
Poleva: 1 čokoláda na varenie, 120 g 100 % tuku, 1 lyžica práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 lyžica oleja,

Rozpustiť v horúcom vodnom kúpeli. Chladnú čokoládovú polevu vyliať na tvarohovú masu a rozotrieť po povrchu.
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme múku s kypriacim práškom, olej, tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Na vychladnuté cesto natrieme pripravenú plnku a polejeme ju chladnou čokoládovou polevou. Naplnený koláč necháme chladiť v chladničke. 

Žiadne komentáre: