tri
vajcia, tri lyžice horúcej vody, 150 g kryštálového cukru, jeden
balíček vanilínového cukru, 100 g polohrubej múky, 50 g maizeny,
jednu lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 50 g práškového
cukru,
Plnka:
šesť plátkov želatíny, 200 g uvarených a očistených gaštanov,
250 g mrazeného gaštanového pyré, tri lyžice rumu, jeden balíček
vanilínového cukru, 15 g kakaa, 500 ml smotany na šľahanie, 50 g
čokolády na varenie, 30 g stuženého pokrmového tuku,
Celé
vajcia vyšľaháme s vodou, prisypeme kryštálový a vanilínový
cukor a ešte dve minúty šľaháme. Preosiatu múku zmiešame s
maizenou a kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej peny.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre
vyhriatej na 200 °C pečieme desať až pätnásť minút. Upečenú
piškótu posypeme práškovým cukrom, vyklopíme na vlhkú utierku
a zvinieme do rolády. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme,
potrieme dvoma tretinami plnky, opäť zvinieme, vrch potrieme a
ozdobíme zvyšnou plnkou a gaštanmi namočenými v rozpustenej
čokoláde.
Plnka:
Želatínu namočíme na dvadsať minút do 200 ml studenej vody.
Potom z nej vytlačíme prebytočnú vodu, vložíme ju do hrnčeka a
pomaly na miernom ohni rozpustíme. Z uvarených gaštanov odložíme
dvanásť kúskov na zdobenie. Zvyšné gaštany rozmixujeme s
rozmrazeným gaštanovým pyré, rumom, vanilínovým cukrom a
kakaom. Želatínu zmiešame s dvoma lyžicami šľahačky, pridáme
do plnky spolu so zvyšnou šľahačkou a zľahka premiešame.
Ozdoba:
Čokoládu rozpustíme s tukom, namočíme do nej odložené gaštany
a na kuchynskej mriežke necháme usušiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára