125
g masla, 80 g práškového cukru,balíček vanilínového cukru, 175
g šťavy z kompótu, štyri vajcia, 50 g horkej čokolády, tri
lyžice kakaového prášku, 150 ml sladkej smotany, 300 g polohrubej
múky, prášok do pečiva
Svetlá
a tmavá plnka: 1 kg sterilizovaných broskýň, 500 ml smotany na
šľahanie, dva balíčky vanilínového cukru, dva stužovače
šľahačky, jedna lyžica kakaového prášku, balíček
vanilínového cukru
Vrchný
plát: 200 g práškového cukru, 200 g sušeného mlieka, 200 g
zmäknutej Cery
Maslo
vymiešame s 50 g cukru a vanilínovým cukrom, pridáme kompótový
sirup a rozšľaháme. Celé vajcia vyšľaháme so zvyšným cukrom
dopenista a potom k nemu pridáme strúhanú čokoládu a kakaový
prášok. Obe masy spojíme, primiešame smotanu, múku, kypriaci
prášok do pečiva a spolu zľahka premiešame. Cesto rovnomerne
rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri
teplote 220 °C dvadsať minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Scedené a odkvapkané polovice broskýň rozložíme na upečené
cesto,pokryjeme vrstvou svetlej plnky. Keď stuhne v chladničke,
navrstvíme na ňu tmavú plnku a po jej stuhnutí opatrne prikryjeme
vrchným plátom. Napokon posypeme kakaovým práškom.
Svetlá
plnka: 250 ml smotany na šľahanie, vanilínový cukor a stužovač
šľahačky vyšľaháme dotuha.
Tmavá
plnka: 250 ml smotany na šľahanie, vanilínový cukor, stužovač a
kakaový prášok ušľaháme dotuha.
Vrchný
plát: Zmäknutú Ceru, práškový cukor a sušené mlieko dobre
spolu spracujeme. Na pracovnej doske túto masu rozvaľkáme medzi
dvomi potravinárskymi fóliami na veľkosť plechu. Pomocou
pomúčeného valčeka plát opatrne preložíme na koláč.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára