Cesto
č. 1 – 250 g hladkej múky, 100 g masla, 1 dl mlieka, 50 g
práškového cukru, 40 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva,
Cesto č. 2 – 90 g práškového cukru, 90 g hrubej múky, 4 vajcia,
Krém: 5 dl mlieka, 100 g výberovej múky, 200 g masla, 1 dl silnej kávy, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 lyžica tuzemského rumu,
Cesto č. 2 – 90 g práškového cukru, 90 g hrubej múky, 4 vajcia,
Krém: 5 dl mlieka, 100 g výberovej múky, 200 g masla, 1 dl silnej kávy, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 lyžica tuzemského rumu,
Zo
surovín vypracujeme tmavé cesto, rozdelíme ho na dve polovice a
upečieme. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a tuhý sneh z
bielkov. Premiešame a upečieme vo vyhriatej rúre. Z mlieka a múky
uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme maslo
vymiešané s cukrom a dobre vyšľaháme. Plát tmavého cesta
natrieme džemom a polovicou krému. Naň položíme piškótové
cesto, natrieme zvyšným krémom a zakryjeme druhým tmavým plátom.
Pokvapkáme ho kávou zmiešanou s umom. Celý povrch polejeme
čokoládovou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára