100
g horkej čokolády, 100 g mliečnej čokolády, 50 g sladkej
smotany, 50 g stuženého tuku, 100 g posekaných orechov, 2 lyžice
koňaku, 2 tortové oplátky, orechy,
Čokoládová
poleva – 100 g čokolády na varenie, 50 g stuženého tuku,
V
horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a tuk. Dobre
premiešame, pridáme smotanu, koňak, opäť premiešame a nakoniec
vmiešame orechy. Takmer vychladnutú masu natrieme na oplátky,
prikryjeme druhou oplátkou, mierne zaťažíme a necháme
vychladnúť. Pokrájame na štvorčeky, ktoré namočíme do
čokoládovej polevy a ozdobíme štvrtkou orecha.
Príprava
čokoládovej polevy: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu
s tukom a dohladka vymiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára