300
g hladkej múky 80 g práškového cukru jeden balíček vanilínového
cukru 180 g masla jeden žĺtok citrónovú kôru 100 g pomletých
vlašských orechov
Plnka:
250 ml vody 50 ml oleja 125 g kryštálového cukru 125 g vlašských
orechov 175 g piškótovej strúhanky 50 ml rumu jeden balíček
vanilínového cukru
Poleva:
100 g čokolády na varenie 70 g stuženého pokrmového tukuNa
dosku preosejeme múku, práškový cukor, pridáme vanilínový
cukor, postrúhané maslo, žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru,
mleté orechy a vypracujeme vláčne cesto. Formičky vyložíme
cestom, preložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova.
Ešte horúce vyklopíme z formičiek. Vychladnuté košíčky
naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a posypeme
orechami.
Plnka: Do hrnca nalejeme vodu, olej, rum, prisypeme cukor, pomleté orechy piškótovú strúhanku a vanilínový cukor. Zmes za stáleho miešania krátko povaríme. Ešte teplú ju vložíme do vrecka s ozdobným nadstavcom a nastriekame do košíčkov.
Poleva: Do hrnčeka polámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a za stáleho miešania rozpustíme nad parou.
Plnka: Do hrnca nalejeme vodu, olej, rum, prisypeme cukor, pomleté orechy piškótovú strúhanku a vanilínový cukor. Zmes za stáleho miešania krátko povaríme. Ešte teplú ju vložíme do vrecka s ozdobným nadstavcom a nastriekame do košíčkov.
Poleva: Do hrnčeka polámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a za stáleho miešania rozpustíme nad parou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára