22. 10. 2016

Párty – čína

4 – 8 ks kuracích pŕs, 1 vačšiu cibuľu, 1 pór, olej, zmes korenia na prípravu číny – dva až tri druhy, vegetu, soľ, sušené hrozienka, kešu oriešky, očistené mandle narezané na plátky, po 1 konzerve šampiňónov, kukurice, hrášku, červenej a bielej fazuľky, sójových klíčkov, ananásu a mandariniek
Na oleji usmažíme cibuľku s pórom, okoreníme, vložíme pokrájané mäso a miešame, kým nenadobudne bielu farbu. Postupne pridáme huby, rozomleté kešu oriešky, mandle, hrozienka a miešame. Pridáme kukuricu, hrášok, fazuľky a klíčky, okoreníme, prípadne dolejeme vodu a dusíme. Na záver pridáme ananás, 2 - 3 minúty varíme a ako posledné pridáme mandarínky. Všetko premiešame a podávame s talianskym chianti alebo s portským vínom.

Žiadne komentáre: