125
g masla, 50 g mletých vlašských orechov, 200 g polohrubej múky, 1
vajce, štipka soli, 75 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor.
Krém:
4 dl mlieka, 60 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 20 g maizeny, 1
vanilínový cukorStuhnuté
maslo nahrubo postrúhame, vložíme do misy, pridáme mleté orechy,
múku, vajce, cukor, vanilínový cukor, štipku soli a vymiešame
cesto. Prikryjeme a necháme asi pol hodiny v chladničke. Odležané
cesto povtláčame do formičiek na košíčky. Formičky dáme na
plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Ešte horúce vyklopíme.
Vychladnuté košíčky naplníme krémom a zdobíme sezónnym
ovocím.
Krém:
V mlieku rozmiešame cukor, žĺtky, maizenu a za stáleho miešania
uvaríme hustý krém. Z bielkov a vanilínového cukru ušľaháme
tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do horúceho krému.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára