3. 10. 2016

Hroznové košíčky

125 g masla, 50 g mletých vlašských orechov, 200 g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, 75 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor.
Krém: 4 dl mlieka, 60 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 20 g maizeny, 1 vanilínový cukorStuhnuté maslo nahrubo postrúhame, vložíme do misy, pridáme mleté orechy, múku, vajce, cukor, vanilínový cukor, štipku soli a vymiešame cesto. Prikryjeme a necháme asi pol hodiny v chladničke. Odležané cesto povtláčame do formičiek na košíčky. Formičky dáme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Ešte horúce vyklopíme. Vychladnuté košíčky naplníme krémom a zdobíme sezónnym ovocím.
Krém: V mlieku rozmiešame cukor, žĺtky, maizenu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Z bielkov a vanilínového cukru ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do horúceho krému.

Žiadne komentáre: