5
vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1
balíček kypriaceho prášku, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica orechov,
Krém:
250 g pomletých orechov, 150 g práškového cukru, 500 ml silnej
čiernej kávy, 250 g masla, rum, piškóty, čokoládová poleva,
Žĺtky
s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim
práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme
cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a
upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Krém:
Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým
množstvom kávy (približne 200 ml), aby vznikla hustá zmes.
Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a
vypracujeme krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme
polovicou orechového krému.
Piškóty
namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu.
Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne
stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára