150
ml mlieka, jednu lyžičku cukru, 20 g droždia 300 g hrubej múky,
jednu lyžičku soli, 200 g mletých škvariek, dva žĺtky, tri
lyžice kyslej smotany, dve lyžice bieleho vína, jedno vajce
Do
vlažného mlieka pridáme cukor, rozdrobené droždie a necháme
vykysnúť. Na dosku dáme múku, premiešame so soľou, pridáme
zomleté škvarky, žĺtky, smotanu, víno a vypracujeme hladké
cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme, zložíme ako obálku,
prikryjeme hrncom a tridsať minút necháme kysnúť. Postup
opakujeme trikrát. Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm,
povykrajujeme malé kolieska, rozložíme na plech a necháme kysnúť
asi dve hodiny. Potrieme vajcom rozšľahaným so soľou a vo
vyhriatej rúre upečieme dozlata.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára