4
vajcia, 1 dl oleja, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky,
1 kypriaci prášok, 1 dl mlieka,
Plnka:
2 Zlaté klasy, 7,5 dl mlieka, 250 g cukru, 2 pochúťkové kyslé
smotany, ovocie (mandarínky, jahody, broskyne),
Na
ozdobu: šľahačka, stužovač šľahačky, strúhaná čokoláda,
Žĺtky
vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s
kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Premiešame, cesto dáme
na vymastený a múkou vysypaný plech. Vo vyhriatej rúre upečieme.
Po vychladnutí cesto potrieme lekvárom alebo ho pokvapkáme ovocnou
šťavou. Rozotrieme plnku a uložíme na ňu ovocie. Ozdobíme
vyšľahanou smotanou so stužovačom a posypeme strúhanou
čokoládou.
Plnka: Z mlieka, cukru a zo Zlatého klasu uvaríme kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme pochúťkové smotany a spolu premiešame.
Plnka: Z mlieka, cukru a zo Zlatého klasu uvaríme kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme pochúťkové smotany a spolu premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára