4. 10. 2016

Ovocný koláč

4 vajcia, 1 dl oleja, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 dl mlieka,
Plnka: 2 Zlaté klasy, 7,5 dl mlieka, 250 g cukru, 2 pochúťkové kyslé smotany, ovocie (mandarínky, jahody, broskyne),
Na ozdobu: šľahačka, stužovač šľahačky, strúhaná čokoláda,

Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vo vyhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí cesto potrieme lekvárom alebo ho pokvapkáme ovocnou šťavou. Rozotrieme plnku a uložíme na ňu ovocie. Ozdobíme vyšľahanou smotanou so stužovačom a posypeme strúhanou čokoládou.
Plnka: Z mlieka, cukru a zo Zlatého klasu uvaríme kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme pochúťkové smotany a spolu premiešame. 

Žiadne komentáre: