1
500 g údenej šunky, osem sušených sliviek, 50 ml koňaku, korenie
karí, dve lyžice suchého bieleho vína, fóliu na pečenie,
Jablkové
čatní: 100 g strúhaného kokosu, 500 g jabĺk, 600 g cibule, dva
strúčiky cesnaku, jednu červenú papriku, 150 g kryštálového
cukru, 150 ml bieleho vínneho octu, jednu lyžicu horčicových
zrniek, jednu lyžičku kajenského korenia, jednu lyžičku soli,
Šunku
umyjeme, osušíme. Doprostriedku urobíme ostrým nožom otvor po
celej dĺžke. Slivky umyjeme a na pol hodiny namočíme do koňaku.
Potom jednu po druhej vtlačíme do otvoru v mäse. Mäso napokon zo
všetkých strán potrieme silnou vrstvou karí, pokvapkáme vínom,
vložíme do fólie na pečenie a pevne ju uzavrieme. Fóliu na vrchu
viackrát prepichneme ihlicou. Pripravené mäso vložíme do pekáča
a vo vyhriatej rúre pečieme asi hodinu. Mäso necháme vychladnúť
vo fólii, potom ho nakrájame na plátky a podávame s čatní.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára