250
g masla, 120 g práškového cukru, 360 g hladkej múky, malinový
džem,
Plnka:
250 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g hrozienok, 150 g
posekaných orechov, 200 g posekaného kandizovaného ovocia,
Krem:
3 vajcia, 300 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 250 g masla,
Poleva:
1 čokoláda na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku,
Z
masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré
na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo
rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a
napoly upečieme. Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme
malinovým džemom.
Plnka:
Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Penu nad parou zohrejeme,
odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie
a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme
dopiecť do rúry.
Krém:
3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K
vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém,
ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
Čokoládová
poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a
vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku. Necháme
stuhnúť, potom pokrájame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára