4
bielky, 125 g kryštálového cukru, 100 g práškového cukru, 30 g
maizeny, 200 g kokosovej múčky
Plnka:
2 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice instantnej kávy,
250 g masla
Bielky
vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame
kryštálový cukor až do úplného zhustnutia. Preosejeme naň
práškový cukor s maizenou a zľahka zapracujeme do snehu, aby v
ňom neostali nijaké hrčky. Nakoniec vmiešame kokosovú múčku.
Plech na pečenie vyložíme mastným papierom a pomocou formičky na
laskonky natierame snehovú hmotu. Sušíme v rúre vyhriatej na 50
°C niekoľko hodín. Medzi dvierka rúry vsunieme varechu, aby
medzerou mohla unikať prebytočná para. Upečené laskonky
pospájame krémom.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha. Maslo s instantnou kávou vymiešame dopenista a spojíme s vychladnutou vajcovou masou.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha. Maslo s instantnou kávou vymiešame dopenista a spojíme s vychladnutou vajcovou masou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára