Kvások: 20
g čerstvého droždia, 250 ml vlažného mlieka, 30 – 50 g
kryštálového cukru,
Cesto: 500 g zmiešanej hladkej alebo polohrubej múky 1 vajce, 5 g soli, 50 g tuku,
Plnka: 500 g tvarohu, za hrsť hrozienok, nastrúhaná citrónová kôra z 1/2 citróna, 1 vanilínový cukor, 100 g práškového cukru, 100 g pomletých orechov,
Cesto: 500 g zmiešanej hladkej alebo polohrubej múky 1 vajce, 5 g soli, 50 g tuku,
Plnka: 500 g tvarohu, za hrsť hrozienok, nastrúhaná citrónová kôra z 1/2 citróna, 1 vanilínový cukor, 100 g práškového cukru, 100 g pomletých orechov,
Pripravený
kvások vlejeme do preosiatej múky, pridáme soľ, vajce, tuk a
vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Na teplom mieste ho
necháme kysnúť asi 1 – 1,5 hodiny. Medzitým si pripravíme
tvaroh, do ktorého zamiešame umyté hrozienka, citrónovú kôru,
vanilínový a práškový cukor. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú
dosku, rozvaľkáme ho a preložíme na plech. Povrch cesta natrieme
pripraveným ochuteným tvarohom, posypeme pomletými orechmi a dáme
piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára