3. 10. 2016

Orechovo tvarohový koláč

Kvások: 20 g čerstvého droždia, 250 ml vlažného mlieka, 30 – 50 g kryštálového cukru,
Cesto:
 500 g zmiešanej hladkej alebo polohrubej múky 1 vajce, 5 g soli, 50 g tuku,
Plnka:
 500 g tvarohu, za hrsť hrozienok, nastrúhaná citrónová kôra z 1/2 citróna, 1 vanilínový cukor, 100 g práškového cukru, 100 g pomletých orechov,
Pripravený kvások vlejeme do preosiatej múky, pridáme soľ, vajce, tuk a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Na teplom mieste ho necháme kysnúť asi 1 – 1,5 hodiny. Medzitým si pripravíme tvaroh, do ktorého zamiešame umyté hrozienka, citrónovú kôru, vanilínový a práškový cukor. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho a preložíme na plech. Povrch cesta natrieme pripraveným ochuteným tvarohom, posypeme pomletými orechmi a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme 45 minút. 

Žiadne komentáre: