3. 10. 2016

Mandľová roláda

šesť vajec, 100 g pomletých mandlí, 40 g kakaa, 150 g kryštálového cukru
Krém: 250 ml smotany na šľahanie, dve lyžice kryštálového cukru, 30 g hrozienok

Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s pomletými mandľami zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vyložený mastným papierom, rozotrieme a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto dáme aj s papierom na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom, hrozienkami a znovu stočíme do rolády. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Krém: Smotanu na šľahanie a kryštálový cukor spolu povaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na dvanásť hodín. Potom vyšľaháme dotuha.

Žiadne komentáre: