šesť
vajec, 100 g pomletých mandlí, 40 g kakaa, 150 g kryštálového
cukru
Krém:
250 ml smotany na šľahanie, dve lyžice kryštálového cukru, 30 g
hrozienok
Žĺtky
vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a
spolu s pomletými mandľami zľahka primiešame do cesta. Vylejeme
na plech vyložený mastným papierom, rozotrieme a upečieme vo
vyhriatej rúre. Upečené cesto dáme aj s papierom na vlhkú
utierku a zvinieme do rolády. Vychladnuté cesto oddelíme od
papiera, potrieme krémom, hrozienkami a znovu stočíme do rolády.
Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Krém: Smotanu na šľahanie a kryštálový cukor spolu povaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na dvanásť hodín. Potom vyšľaháme dotuha.
Krém: Smotanu na šľahanie a kryštálový cukor spolu povaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na dvanásť hodín. Potom vyšľaháme dotuha.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára