4. 10. 2016

Kávovo karamelový zákusok

8 vajec, 3 lyžice kakaa, 8 lyžíc kryštálového cukru, 4 lyžice polohrubej múky,
Plnka č. 1: štvrť litra mlieka, 3 žĺtky, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica kryštálového, cukru, 2 lyžičky vitakávy alebo ness kávy,
Plnka č. 2: štvrť litra mlieka, 1 karamelový puding,
Okrem toho – 250 g masla,2 lyžice jahodového lekváru, 4 lyžice práškového cukru, 200 až 300 g orechov, biela čokoláda,

Celé vajcia s kryštálovým cukrom šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach 15 minút. Postupne pridávame múku a kakao. Masu vylejeme na vymastený, múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 15 až 20 minút. Ingrediencie z prvej plnky krátko vyšľaháme a všetky spolu varíme vo vodnom kúpeli, kým plnka nezhustne. Takto pokračujeme aj pri druhej plnke. Obe ich spojíme a do vychladnutej masy zašľaháme vymiešané celé maslo s práškovým cukrom. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku. Vrch zákuska posypeme posekanými opraženými studenými orechmi a nastrúhanou bielou čokoládou. 

Žiadne komentáre: