3. 10. 2016

Parížsky šľahačkový zákusok

4 žĺtky, 300 g práškového cukru, 150 ml vody, 150 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 PL kakaa, 4 bielky,
Krém: 4 šľahačky, 3 čokolády, ríbezľový džem na potretie, kakao na posypanie,

Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme z chladnej hmoty jemný krém. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.

Žiadne komentáre: