4
žĺtky, 300 g práškového cukru, 150 ml vody, 150 ml oleja, 200 g
polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 PL kakaa, 4
bielky,
Krém: 4
šľahačky, 3 čokolády, ríbezľový džem na potretie, kakao na
posypanie,
Deň
vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou,
necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý
deň vyšľaháme z chladnej hmoty jemný krém. Jednotlivé
suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh
vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na
plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred
vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C. Upečený
koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým
krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do
chladu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára