140
g práškového cukru, 140 g masla, päť žĺtkov, 250 g polohrubej
múky, 150 g pomletých orechov, pol balíčka kypriaceho prášku do
pečiva
Plnka:
100 g práškového cukru, tuhý sneh z piatich bielkov, 50 g
kryštálového cukru
Zmäknuté
maslo ušľaháme s práškovým cukrom a so žĺtkami. Postupne k
nemu pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a
pomleté orechy. Pripravené cesto necháme dvadsať minút odstáť
a potom ho rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme
vo vyhriatej rúre s teplotou 180 °C . Na vychladnutý koláč
navrstvíme snehovú plnku a posypeme ríbezľami.
Plnka: Práškový cukor zalejeme rovnakým objemom vody a uvaríme sirup. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh a pomaly doň zašľaháme horúci sirup. Zľahka premiešame.
Plnka: Práškový cukor zalejeme rovnakým objemom vody a uvaríme sirup. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh a pomaly doň zašľaháme horúci sirup. Zľahka premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára