4
vajcia, 100 g pomletých orechov 100 g pomletého maku 100 g
polohrubej múky, 1/2 vrecka kypriaceho prášku do pečiva, 700 g
postrúhaných jabĺk 200 g práškového cukru,
Poleva – 100 g čokolády, 80 g masla,
Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do misky dáme vymiešané žĺtky, pomletý mak, pomleté orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom, nastrúhané jablká a tuhý sneh z bielkov. Spolu premiešame. Pripravené cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí ho polejeme čokoládovou polevou, nakrájame na kúsky a ozdobíme.
Poleva – 100 g čokolády, 80 g masla,
Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do misky dáme vymiešané žĺtky, pomletý mak, pomleté orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom, nastrúhané jablká a tuhý sneh z bielkov. Spolu premiešame. Pripravené cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí ho polejeme čokoládovou polevou, nakrájame na kúsky a ozdobíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára