8
ks kúskov kuraťa, 4 stredne veľké zemiaky, 4 rajčiaky, 1 pohár
alebo konzervu sterilizovaných zelených olív plnených mandľami,
olivový olej, 1 kocku instantného bujónu s príchuťou bazalky a
tymianu, biele suché víno, soľ, 4 bagety
Zemiaky
ošúpeme a pokrájame po dĺžke na mesiačiky. Opečieme ich na
olivovom oleji. Vyberieme ich na sitko a dáme odkvapkať. Olej
nevylievame. V oleji po zemiakoch prudko opečieme umyté kuracie
krídelká. Teplotu znížime, všetko podlejeme troškou vody a
pridáme kocku bujónu s príchuťou bazalka – tymian. Podusíme,
až kým sa objem vody nezredukuje, a pridáme trošku bieleho vína.
Postupne do panvice pridáme olivy, a keď už je mäso mäkké, aj
zemiaky. Krátko podusíme, aby sa chute spojili. Na záver pridáme
rajčiaky pokrájané na mesiačiky. Podľa potreby dochutíme soľou.
Zmes rozdelíme na jednotlivé porcie aj so šťavou z panvice a
podávame s bielou bagetou.
Namiesto
vína – Chystáte sa na prípravu receptu, pri ktorom by ste mali
použiť trocha vína a nechcete kvôli tomu otvárať celú fľašu?
Jednoduchá pomoc – trocha octu s dvoma rozpustenými kockami cukru
víno v omáčke hravo nahradí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára