6
vajec, 150 g masla, 150 g práškového cukru, 6 lyžíc kyslej
smotany, 120 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 4
lyžice kakaa, čokoláda, jahodový džem, 120 g pomletých orechov,
80 g posekaných orechov,
Krém: 3 dl mlieka, 1 Zlatý klas, 250 g masla, 180 g práškového cukru,
Žĺtky, maslo a práškový cukor vyšľaháme. Pridáme smotanu, preosiatu múku s kypriacim práškom, s kakaom a mleté orechy. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymasteného plechu a upečieme. Prekrojíme ho ako tortu. Jednu časť natrieme džemom, polovicou krému a zakryjeme druhou. Natrieme zvyšným krémom, posypeme orechmi a pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Po stuhnutí krájame na trojuholníky. Krém: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme krém. Po vychladnutí ho zmiešame s vyšľahaným maslom a cukrom.
Krém: 3 dl mlieka, 1 Zlatý klas, 250 g masla, 180 g práškového cukru,
Žĺtky, maslo a práškový cukor vyšľaháme. Pridáme smotanu, preosiatu múku s kypriacim práškom, s kakaom a mleté orechy. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymasteného plechu a upečieme. Prekrojíme ho ako tortu. Jednu časť natrieme džemom, polovicou krému a zakryjeme druhou. Natrieme zvyšným krémom, posypeme orechmi a pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Po stuhnutí krájame na trojuholníky. Krém: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme krém. Po vychladnutí ho zmiešame s vyšľahaným maslom a cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára