60
g polohrubej múky, 20 g maizeny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 2
vajcia, 100 g práškového cukru, 1 PL oleja, 2 PL vody papier na
pečenie a tuk na vymastenie tortovej formy, šľahačku na
ozdobenie,
Plnka: 6 plátkov želatíny, 500 g jemného nízkotučného tvarohu, 350 g smotany na šľahanie, 200 g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry,
Plnka: 6 plátkov želatíny, 500 g jemného nízkotučného tvarohu, 350 g smotany na šľahanie, 200 g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry,
Dno
tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a okraje potrieme
tukom. K 2 žĺtkom pridáme 2 PL vody a dobre premiešame. Potom
pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame olej. Do
žĺtkovej peny pridávame striedavo preosiatu múku zmiešanú
s maizenou a kypriacim práškom, a tuhý sneh z bielkov; cesto
opatrne premiešavame. Cesto
nalejeme do pripravenej formy a pečieme 15 minút pri teplote
180/160 °C. Tortový korpus po miernom vychladnutí vyložíme z
formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Zatiaľ
si pripravíme plnku: Želatínu namočíme vo vode. Z napučanej
želatíny zlejeme zvyšnú vodu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli.
Smotanu vyšľaháme do tuha. Tvaroh vymiešame s cukrom, citrónovou
šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme želatínu,
premiešame a potom zľahka vmiešame šľahačku. Vychladnutý
tortový korpus po obvode narežeme a pevnou niťou rozrežeme na dva
pláty. Spodný plát dáme na podnos, priložíme obvodový kruh
tortovej formy, ktorý vyložíme papierom na pečenie a nalejeme
plnku. Keď začne plnka tuhnúť, zakryjeme ju vrchným plátom a
dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme kruh formy a tortu
ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára