4. 10. 2016

Syrová torta

250 g polohrubej múky 60 g práškového cukru 130 g masla jedno vajce
Plnka: 400 ml smotany na šľahanie 750 g tvarohu šesť žĺtkov šesť bielkov 50 ml ovocnej šťavy 60 g hladkej múky 30 g jemného kukuričného škrobu 350 g práškového cukru
Na zdobenie: čerstvé ovocie: jahody, kivi, mango 5 g tortového želé v prášku 
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vajce, múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na štyridsať minút na chladné miesto. Tortovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou po celom obvode. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a opatrne ho preložíme do formy tak, aby sme ním pokryli jej dno i boky. Navrstvíme plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C na šesťdesiat minút. Po upečení a vychladnutí vyberieme tortu z formy, obložíme ju nakrájanými kúskami ovocia, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé.
Plnka: Smotanu na vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Vyšľahanú smotanu miešaním spojíme s tvarohom, vymiešanými žĺtkami s cukrom. Potom do tejto masy postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, ovocnú šťavu, múku, kukuričný škrob. Dobre zmiešame.

Žiadne komentáre: