700
g polohrubej múky, 30 g droždia, 200 ml mlieka, dve lyžice cukru,
200 ml oleja, jedno vajce, tri žĺtky, soľ, 200 g slivkového
lekváru Plnka: 500 g tvarohu, jedno vajce, jedno vrecúško
škoricového cukru, 50 g práškového cukru, dve lyžice hrozienok
namáčaných v rumeDo
misy preosejeme múku, urobíme jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme
vlažným mliekom rozmiešaným s cukrom a necháme vykysnúť. Potom
pridáme olej, vajce, žĺtky, soľ, vypracujeme vláčne cesto,
prikryjeme ho utierkou a znovu necháme kysnúť. Vykysnuté cesto na
pomúčenej doske rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a jedno
preložíme do vymasteného plechu. Cesto potrieme lekvárom,
tvarohovou plnkou a prikryjeme druhou polovičkou cesta. Vrch
popicháme vidličkou, potrieme mliekom a vo vyhriatej rúre upečieme
doružova. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a
nakrájame na menšie kocky.
Plnka: Tvaroh, vajce, škoricový a práškový cukor a hrozienka dobre vymiešame.
Plnka: Tvaroh, vajce, škoricový a práškový cukor a hrozienka dobre vymiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára