4. 10. 2016

Šľahačková torta s mandlami

100 g masla, 100 kryštálového cukru, jeden balíček vanilínového cukru, štyri vajcia, 70 g mletých mandlí, 100 g kakaa, 50 g hrubej múky, 50 g Solamylu, jeden balíček kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 500 ml smotany na šľahanie, griotku na ochutenie korpusu, kandizované višne, čokoládu na strúhanie
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vajcia a ešte došľaháme. Potom pridáme ostatné suroviny a dobre spolu zmiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v stredne teplej rúre asi pol hodiny. Vychladnutý korpus prekrojíme, každý plát cesta pokvapkáme griotkou, poukladáme naň kandizované višne a potrieme vyšľahanou šľahačkou. 

Žiadne komentáre: