100
g masla, 100 kryštálového cukru, jeden balíček vanilínového
cukru, štyri vajcia, 70 g mletých mandlí, 100 g kakaa, 50 g hrubej
múky, 50 g Solamylu, jeden balíček kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
500 ml smotany na šľahanie, griotku na ochutenie korpusu,
kandizované višne, čokoládu na strúhanie
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vajcia a ešte došľaháme. Potom pridáme ostatné suroviny a dobre spolu zmiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v stredne teplej rúre asi pol hodiny. Vychladnutý korpus prekrojíme, každý plát cesta pokvapkáme griotkou, poukladáme naň kandizované višne a potrieme vyšľahanou šľahačkou.
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vajcia a ešte došľaháme. Potom pridáme ostatné suroviny a dobre spolu zmiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v stredne teplej rúre asi pol hodiny. Vychladnutý korpus prekrojíme, každý plát cesta pokvapkáme griotkou, poukladáme naň kandizované višne a potrieme vyšľahanou šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára