Cesto : 2 vajcia, 1 lyžička oleja, 1 dl piva, 150 g hladkej múky, soľ, olej na pečenie. Plnka : 150 g vareného alebo pečeného mäsa, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, 200 g hlív, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 1 lyžica hladkej múky, voda, 1/8 l mlieka, 1 vajce, 1 lyžica postrúhaného tvrdého syra (eidam).
V nádobe rozšľaháme vajcia, olej, pivo, múku a soľ. Cesto necháme 10 - 15 minút postáť. Potom na rozpálenom ohni upečieme tenké palacinky. Plnka : Mäso najemno pomelieme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájané hlivy a pomleté mäso. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a posekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme múku a toľko vody, aby po prevarení vznikla hustá hmota. Omelety potrieme mäsovou plnkou, zrolujeme ich, rozrežeme na polovice a uložíme do pekáča reznou plochou hore. V mlieku rozhabarkujeme vajce, postrúhaný syr a polejeme omelety. Dáme do rúry 15 - 20 minút zapiecť. Podávame so zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára