400
g lososa., šťava z 1/2 citróna., 500 g špenátu., 500 g
zemiakov., 250 g zelenej špargle., 2 cibule., 30 g margarínu., 1,5
l mäsového vývaru., 2 lyžice sladkej smotany., 1/4 lyžičky
kurkumy., soľ., mleté čierne korenie., muškátový oriešok.,
Rybu
umyjeme, osušíme, nakrájame na asi 3 cm veľké kocky a
pokvapkáme citrónovou šťavou. Špenát umyjeme a očistíme.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, špargľu umyjeme a od
polovice ku koncu ošúpeme. Potom ju nakrájame na asi 3 cm dlhé
kúsky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na tuku dosklovita, pridáme
zemiaky a špargľu a krátko spolu podusíme. Zalejeme vývarom,
sladkou smotanou a okoreníme kurkumou, mletým čiernym korením,
muškátovým orieškom, osolíme. Aspoň 10 minút
povaríme. Nakoniec pridáme špenát a rybu a asi 4 minúty
varíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára