3. 10. 2016

Jarná zelenina so syrovými haluškami

700 g mrkvy, 2 malé zelery so zelenou vňaťou, 2 viazaničky jarnej cibuľky, 30 g masla, 1,5 l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie
syrové halušky: 50 g margarínu, 100 g syra čedar, vajce, 60 g múky, soľ, postrúhaný muškátový oriešok

Zeleninu očistíme, umyjeme, trošku zelerovej vňate si odložíme. Mrkvu a cibuľu nakrájame na kolieska, zeler na kúsky a podusíme na horúcom tuku, zalejeme vývarom, okoreníme a 5 minút varíme. Do vyšľahaného tuku vmiešame postrúhaný syr, múku a vajce, zmes osolíme a okoreníme muškátovým orieškom.. Potom lyžicou vytvaruje halušky a uvaríme ich v hrnci. Jedlo nakoniec ozdobíme mladými lístočkami zelerovej vňate.

Žiadne komentáre: