700
g mrkvy, 2 malé zelery so zelenou vňaťou, 2 viazaničky jarnej
cibuľky, 30 g masla, 1,5 l zeleninového vývaru, soľ, mleté
čierne korenie
syrové
halušky: 50 g margarínu, 100 g syra čedar, vajce, 60 g múky, soľ,
postrúhaný muškátový oriešok
Zeleninu
očistíme, umyjeme, trošku zelerovej vňate si odložíme. Mrkvu a
cibuľu nakrájame na kolieska, zeler na kúsky a podusíme na
horúcom tuku, zalejeme vývarom, okoreníme a 5 minút varíme. Do
vyšľahaného tuku vmiešame postrúhaný syr, múku a vajce, zmes
osolíme a okoreníme muškátovým orieškom.. Potom lyžicou
vytvaruje halušky a uvaríme ich v hrnci. Jedlo nakoniec ozdobíme
mladými lístočkami zelerovej vňate.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára