piškóta
zo 7 až 8 vajec
Plnka: – 1 višňový kompót, 150 g kryštálového cukru, 3 Zlaté klasy, 7 bielkov, 180 g kryštálového cukru,
Na ozdobu – 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, strúhaná čokoláda,
Plnka: – 1 višňový kompót, 150 g kryštálového cukru, 3 Zlaté klasy, 7 bielkov, 180 g kryštálového cukru,
Na ozdobu – 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, strúhaná čokoláda,
Urobíme
piškótu zo 7 až 8 vajec. Upečenú piškótu vložíme po
vychladnutí naspäť na plech. Naplníme krémom a necháme
vychladnúť. Potom natrieme vyšľahanou smotanou so
stužovačom.
Plnka: Višne z 1 kompótu vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. Šťavu z kompótu dolejeme do 7 dl vodou. Pridáme pomleté višne, 150 g cukru a dáme variť. Pridáme 3 Zlaté klasy rozmiešané s trochou šťavy a uvaríme hustú kašu. Keď zhustne, ešte do horúcej pridáme sneh z bielkov a 180 g cukru. Sneh pridávame postupne, pričom ho pomaly premiešavame varechou. Hotový krém vylejeme na piškótu. Na vychladnutý zákusok natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
Plnka: Višne z 1 kompótu vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. Šťavu z kompótu dolejeme do 7 dl vodou. Pridáme pomleté višne, 150 g cukru a dáme variť. Pridáme 3 Zlaté klasy rozmiešané s trochou šťavy a uvaríme hustú kašu. Keď zhustne, ešte do horúcej pridáme sneh z bielkov a 180 g cukru. Sneh pridávame postupne, pričom ho pomaly premiešavame varechou. Hotový krém vylejeme na piškótu. Na vychladnutý zákusok natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára