4 veľké zemiaky, 20 g údenej slaniny alebo tuku, 20 g cibule, 40 g hlivy, 20 g masla, 1 vajce, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, 100 g vareného údeného mäsa, 1 dl kyslej smotany, 40 g údeného syra, 20 g masla.
Očistené a umyté zemiaky v prostriedku vydlabeme lyžičkou. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, speníme do ružova, pridáme nadrobno nakrájané hlivy, osolíme a udusíme do mäkka. Maslo s vajcom dobre vymiešame, pridáme vychladnuté hlivy, posekanú petržlenovú vňať a mleté údené mäso. Ochutíme mletým čiernym korením a soľou a všetko dôkladne premiešame. Pripravenou plnkou naplníme zemiaky. Pečieme vo vymastenej ohňovzdornej mise poliate kyslou smotanou. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára