3. 10. 2016

Rezy so žĺtkovou šľahačkou

750 g lístkového cesta Žĺtková šľahačka: 0,8 l mlieka, štyri žĺtky,100 g vanilkového pudingového prášku, 240 g kryštálového cukru, 20 g vanilínového cukru, 750 ml smotany na šľahanie, tri stužovače šľahačky
Bielková poleva: dva bielky, 200 g preosiateho práškového cukru, jedna lyžička citrónovej šťavy
Lístkové cesto rozvaľkáme na tri pláty vysoké asi tri milimetre. Pomocou valčeka prenesieme postupne cestá na tri suché plechy. Poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 220 °C. Po vychladnutí pláty naplníme žĺtkovou šľahačkou. Vrchný plát cesta polejeme polevou a necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Plnka: V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok, kryštálový cukor a za stáleho miešania povaríme asi dve minúty a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame vanilínový cukor a šľahačku, ktorú sme získali vyšľahaním smotany na šľahanie so stužovačom.
Poleva: Práškový cukor miešame s bielkami a citrónovou šťavou, kým nie je poleva hladká.

Žiadne komentáre: