750
g lístkového cesta Žĺtková šľahačka: 0,8 l mlieka, štyri
žĺtky,100 g vanilkového pudingového prášku, 240 g kryštálového
cukru, 20 g vanilínového cukru, 750 ml smotany na šľahanie, tri
stužovače šľahačky
Bielková
poleva: dva bielky, 200 g preosiateho práškového cukru, jedna
lyžička citrónovej šťavy
Lístkové
cesto rozvaľkáme na tri pláty vysoké asi tri milimetre. Pomocou
valčeka prenesieme postupne cestá na tri suché plechy.
Poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry a upečieme
pri teplote 220 °C. Po vychladnutí pláty naplníme žĺtkovou
šľahačkou. Vrchný plát cesta polejeme polevou a necháme na
chladnom mieste stuhnúť.
Plnka: V mlieku rozšľaháme žĺtky,
pudingový prášok, kryštálový cukor a za stáleho miešania
povaríme asi dve minúty a necháme vychladnúť. Do vychladnutého
pudingu vmiešame vanilínový cukor a šľahačku, ktorú sme
získali vyšľahaním smotany na šľahanie so stužovačom.
Poleva: Práškový cukor miešame s bielkami a citrónovou šťavou, kým nie je poleva hladká.
Poleva: Práškový cukor miešame s bielkami a citrónovou šťavou, kým nie je poleva hladká.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára