3. 10. 2016

Medový závin so slivkovým lekvárom a orieškami

4 PL medu, 240 g práškového cukru, 200 g rastlinného tuku, 2 celé vajcia, 720 g hladkej múky špeciál, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL pomletého anízu, 1 ČL zázvoru, 1 KL sódy bikarbóny, citrónovú kôru z 1/2 citróna,
1 žĺtok 1 PL mlieka tuk na vymastenie plechu
Plnka:
 450 g slivkového lekváru, 100 g hrozienok, 100 g vlašských orechov,

Med, práškový cukor, zmäknutý tuk a vajcia vymiešame do penista. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so škoricou, anízom, zázvorom, sódou bikarbónou a citrónovou kôrou. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme jeden deň odpočinúť v mikroténovom vrecku. Cesto preložíme na múkou posypanú dosku, rozdelíme ho na 4 časti, rozvaľkáme na šírku asi 18 cm a dĺžku plechu. Na cesto natrieme slivkový lekvár, posypeme posekanými orieškami a umytými hrozienkami. Každý kus stočíme, prenesieme na vymastený plech, potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku, popicháme rovnomerne vidličkou a pečieme 30 minút pri teplote 170 °C. Rolády po vychladnutí zabalíme do mikroténovej fólie, necháme 2 dni odležať a až potom pokrájame. 

Žiadne komentáre: