4
PL medu, 240 g práškového cukru, 200 g rastlinného tuku, 2 celé
vajcia, 720 g hladkej múky špeciál, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL
pomletého anízu, 1 ČL zázvoru, 1 KL sódy bikarbóny, citrónovú
kôru z 1/2 citróna,
1
žĺtok 1 PL mlieka tuk na vymastenie plechu
Plnka: 450 g slivkového lekváru, 100 g hrozienok, 100 g vlašských orechov,
Plnka: 450 g slivkového lekváru, 100 g hrozienok, 100 g vlašských orechov,
Med,
práškový cukor, zmäknutý tuk a vajcia vymiešame do penista.
Pridáme preosiatu múku zmiešanú so škoricou, anízom, zázvorom,
sódou bikarbónou a citrónovou kôrou. Vypracujeme polotuhé cesto,
ktoré necháme jeden deň odpočinúť v mikroténovom vrecku. Cesto
preložíme na múkou posypanú dosku, rozdelíme ho na 4 časti,
rozvaľkáme na šírku asi 18 cm a dĺžku plechu. Na cesto natrieme
slivkový lekvár, posypeme posekanými orieškami a umytými
hrozienkami. Každý kus stočíme, prenesieme na vymastený plech,
potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku, popicháme rovnomerne
vidličkou a pečieme 30 minút pri teplote 170 °C. Rolády po
vychladnutí zabalíme do mikroténovej fólie, necháme 2 dni
odležať a až potom pokrájame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára